2009-04-09 02:50:51• hírek • Szatmar.ro

Már az első meccsen lerendezték

A keddi negyeddöntőkkel ellentétben szerdán vélhetően a Bayernt hazai pályán 4-0-ra kiütő Barcelona és Liverpoolban 3-1 arányban diadalmaskodó Chelsea bebiztosította részvételét a Bajnokok Ligája elődöntőiben.

Szerdán rendezték a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek rangadóit, melyeken azonban nem kis meglepetésre úgy tűnik, a Barcelona és a Chelsea máris bebiztosította továbbjutását.

Pocsék formában volt a Bayern München a katalóniai fellépése előtt, hiszen a legutóbbi fordulóban a bajnokság rangadóján 5-1-es vereséget szenvedett a Wolfsburg otthonában, ráadásul két középső védője, Lucio és van Buyten sem tudta vállalni a játékot. Jürgen Klinsmannak mindemellett sikerült mindenkit meglepnie azzal, hogy az első számú kapus Rensing helyett cseréje, Hans-Jörg Butt védett. A Barca már a hatodik percben veszélyeztetett Henry révén, ám ekkor még Demichelis a gólvonalról menteni tudott. Három perccel később aztán Eto'o ugratta ki Messit és az argentin megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Alig telt el négy perc és a Barcelona növelte előnyét, ezúttal azonban felcserélődtek a szerepek, az argentin adott gólpasszt a kameruninak. Ezt követően kissé leült a meccs, csupán egy büntetőgyanús szituáció (minek következtében kiállították a hazaiak mesterét, Pep Guardiolát) és egy csúnya ütközés borzolta a kedélyeket, melynek során mind Henryt, mind Buttot ápolni kellett. Aztán a 38. percben Henry ment el bal oldalon, belőtt labdáját Messi értékesítette, majd öt perccel később a dél-amerikai volt a feladó, a francia pedig a végrehajtó. Közben pedig feljegyezhettünk egy bajor lövést is...

 

A második félidőben sokáig nem történt semmi, negyed órát kellett várni Messi újabb helyzetéig, melyet Butt hárított. A 70. percben Ze Roberto elszalasztotta a Bayern első ziccerét, míg a Barca nem erőltette a támadásokat, ám Iniesta és Messi így is növelhette volna csapata előnyét.

A másik mérkőzésen is a hazai csapat rögtön az elején előnybe került, amikor a 6. percben Torres gólra váltotta Arbeloa passzát. Ezt követően is támadásban és fölényben maradt a Liverpool, ám a Chelsea előtt adódtak nagyobb helyzetek, főleg Drogba jeleskedett ezek elpuskázásában. Elérkezett aztán a 39. perc, amikor Lampard végezhetett el szögletet, a Felipe Scolari idejében pedig teljesen mellőzött Ivanovics fejjel kiegyenlített.

A második félidő elején előbb Drogba, majd Torres szalasztott el egy-egy ziccert, majd a 63. minutumban ismét Lampard végzett el szögletet, a középen ismét Ivanovics érkezett és a londoniak növelték előnyüket. Újabb öt perc múlva Essien szép akció végén passzolt Drogbához és az elefántcsontparti a sokadik helyzetét már nem puskázta el. A hátra lévő időben a hazaiak nem tudtak, a vendégek pedig nem akartak újabb akciókat vezetni, így a találkozó leült, a Chelsea pedig készülődhet az elődöntőre.

Eredmények:

Barcelona-Bayern München 4-0
gólok: Messi (9., 38.), Eto'o (13.), Henry (43.)

Liverpool-Chelsea1-3
gólok: Torres (6.), illetve Ivanovics (39., 62.) Drogba (67.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: